Vårrustningstider !

  • 4 apr 2022
  • hamnkapten

Dag för vårrustning ! Klicka "Läs mer" !

Äntligen börjar vårrustningsperioden, om ni inte redan nyttjat de varma dagarna i Mars. Dessvärre är våren även "stöldtider" vilket innebär att ni bör titta till er båt oftare och se så att inte tjyven varit framme. Ta er tid att gå in er båt och se så att inget försvunnit från ruff eller stuvutrymmen. Ankare etc. 

Har du fått en stöld från båten så polisanmäl direkt. Sänd gärna en kopia av polisanmälan till mig via hamnkapten@stocksundsbk.se. Vi samlar in anmälan för att få en överblick av omfattningen av stölder. 

I samband med vårrustningen ber jag er hålla "skräpfritt" på hamnplan. Ta med ert skräp och släng hemma eller till återvinningen i Hagby. Observera att klubbens miljöstation endast är för att lämna spillolja, glykolvatten och oljefilter i anvisade fat. Således inte gamla batterier, färgburkar, tomma plastdunkar etc. Fråga mig eller någon annan i varvskommittén om ni är osäkra på vad jag menar.

Vattnet kommer kopplas på under vecka 15. Tvättning av skrov där man vet att det förekommer TBT-färger är förbjudet ! Det är varje båtägares skyldighet att känna till med vilken färg bottnen har målats med de senast åren. 

Information om turordningen för sjösättning kommer inom kort skickas ut. 

Mvh // Lasse Juhlin

Hamnkapten 

0730-204726